Jak postępować z użytkownikami, którzy opuścili firmę lub nie potrzebują już dostępu do Market Dojo?

Jak postępować z użytkownikami, którzy opuścili firmę lub nie potrzebują już dostępu do Market Dojo?

Jaki masz problem?

Mam użytkownika, który opuścił firmę. Jak dezaktywować użytkowników w Market Dojo?

Rozwiązanie

Jeśli użytkownik opuścił firmę i musisz go dezaktywować, możesz to zrobić, wykonując następujące kroki:
  1. Zaloguj się do portalu Market Dojo przy użyciu konta Superhost lub konta, któremu udzieliłeś uprawnień do zmiany uprawnień grupy hostów.
  2. Kliknij Administracja > Grupy hostów


  1. Wyszukaj zdezaktywowaną grupę hostów


  1. Po lewej stronie zobaczysz listę aktywnych użytkowników, a po prawej listę użytkowników, których dezaktywowałeś


  1. Wybierz użytkownika/użytkowników, których chcesz dezaktywować, z listy po lewej stronie i kliknij przycisk „Dodaj”>> na środku. Zobaczysz, że ci użytkownicy zostali dodani do listy dezaktywowanych.
  2. Kliknij Zapisz